Αρχή μας: το χειροποίητο!

Τα χειροποίητα διακοσμητικά είναι μοναδικά όσο και αυτόν που θα τα επιλέξει, τόσο μοναδικά που παρόλο που μπορεί κάποιος να βρει ομοιότητες μεταξύ δύο ανθρώπων δεν μπορεί να πει ποτέ ότι είναι ίδιοι. Έτσι και με τα χειροποίητα είδη, κάποια ίσως να έχουν ομοιότητες, κοινό σκοπό και παρόμοιο στυλ. Αλλά είναι μοναδικά.

Γιώργος Μανώκας

Το "εργαστήρι" του Γιώργου Μανώκα ξεκίνησε σαν μια μικρή ιδέα, σαν χόμπι, τη δεκαετία του 90'. Ξεκίνησε από την ανάγκη έκφρασης ιδεών και απόψεων και εξελίχθηκε το 2005 σε μία ολόκληρη επιχείρηση στη Σπάρτη που μάλλον είναι η μοναδική στον νομό που δημιουργεί αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα.

 

Υλικά

Τα κύρια υλικά που ασχολείται το εργαστήρι είναι το ξύλο, η πέτρα και ο χαλκός. Το ξύλο βγάζει μία ζεστασιά που κανείς δε μπορεί να βρει πουθενά, η πέτρα τη σταθερότητα της γης και ο χαλκός είναι τόσο εύπλαστος που μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Πολύ συχνά, πειραματικά θα μπορούσε να πει κανείς, το "εργαστήρι" ασχολείται και με άλλα υλικά, πότε σπάνια και πολλές φορές τόσο κοινά που είναι να απορεί κανείς γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε και για πιο δημιουργικούς σκοπούς. Πηγή των περισσότερων υλικών η πλούσια λακωνική γη, όπου η παραλίες της είναι γεμάτες από πανέμορφα μοναδικά βότσαλα και τα βουνά της υπέροχα ξύλα κάθε μορφής.

Φωτογραφίες